Марешки: За една година мога да реша проблема с горивата

OFFNews 30 ноември 2018 в 10:12 3205 1

Веселин Марешки

Протестите срещу високите цени на горивата през последните седмици са стеснили маржа на печалба на бензиностанциите и това е част от причината цените да паднат, коментирана лидерът на „Воля” Веселин Марешки в интервю за сутрешния блок на bTV.

Той обяви, че подкрепя ценообразуването да се появи върху касовите бележки.

„В по-голямата си част горивата са поевтинели заради международните цени на петрола, но протестите свиха малко и маржа. Ако преди е бил 35-40 ст., сега е около 30 ст. Тази разлика трябва да бъде сложена на касовата бележка и всеки човек, който иде на бензиностанцията, да види какъв марж са му сложили”, посочи депутатът.

Той коментира и твърденията на шефа на „Лукойл” Валентин Златев, който намекна за нередности, стоящи зад по-ниските цени на бензиностанциите, създадени от депутата.

„Колкото е цинично т. нар. Патриоти – Каракачанов, Симеонов и другите, да говорят за 300 лева пенсия, толкова е цинично Валентин Златев да ни говори за цени на горивата. Повечето от нещата, които каза, са логически неверни. Той пита как така една бензиностанция ще продава на 1,80 лв., а друга – на 2,20 лв. Все едно да попитаме как една авиокомпания вози на 20 евро, а друга вози на 200 евро”, каза Марешки.

„Народът се съмнява, че има картел и аз съм на страната на народа в тези им съмнения. Всички хора се съмняват, затова излизат на бунтове. Аз не съм излязъл, защото аз на хората им казах: за една година мога да им реша проблема с горивата, с лекарствата и с други неща, където имам познания и качества”, заяви още депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови