Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Манолова: Борисов да отложи с 6 месеца плащането на парно (видео)

Правителството да провери защо в сметките за парно не е отразено намалението с 40% на газа, призова лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова

OFFNews 22 април 2020 в 18:51 3605 2

Правителството да провери защо в сметките за парно не е отразено намалението с 40% на газа, призова лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова във видео излъчено на живо във фейсбук.

Според нея именно Министерския съвет е органът, който трябва да провери сметките за парно за месец март и да проследи как се изпълнява нареждането на премиера за намаляване цената на газа.

"След обещанието на премиера Борисов на 3 март, че газът пада с 40% от 5 август 2019 г., то вече втори месец очакваме спад и в сметките за парно. Но това не се случва, а вече пристигат новите сметки за март и там увеличението, което виждат гражданите, е над 40%. Тоест, вместо исторически най-голямото намаление, дойде исторически най-голямото увеличение на парното и вместо да получат пари, гражданите ще дължат пари", заяви Манолова.

Тя попита Борисов дали още твърди, че е спекулирала с новината за цената на парното, след като от днес и прокуратурата проверява топлофикациите за високите сметки за парно.

Манолова призовава министъра на енергетиката да направи проверка на сметките за парно за месец март, да се предприеме преизчисляването им според обещаното от премиера намаление на газа с 40%. Според нея премиерът трябва да нареди отлагане с 6 месеца за плащането на сметките към топлофикациите, докато траят проверките и преизчисляването им с обещаното от премиера намаление.

Според чл. 75 ал.1 т.2 от Закона за енергетиката министърът на енергетиката провежда предварителен, текущ и последващ контрол за техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти и прилагането на реда и техническите условия за топлоснабдяване, прекратяване на топлоподаването и прилагане на дяловото разпределение на топлинна енергия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

23.04 2020 в 02:24

Работата ще се реши по-просто.
Радиатори все едно нямам отдавна, ще туря многогоривен бойлер, и ще откача водомера на парното.
След това ще се присъединя към иска на въпросната Манолова. Ще поискам пари, за това че през моя имот минават тръби, от които някой печели пари.

13874

1

emanuilis

23.04 2020 в 00:35

Пръскането срещу кълежи явно не помага. #МаяМа, помним!