Малкият бизнес може да кандидатства за технологична модернизация до 21.09.

OFFNews 27 август 2022 в 15:15 2138 0

Александър Пулев и Людмил Веселинов

Снимка МИР

Александър Пулев и Людмил Веселинов

До 21 септември компаниите могат да кандидатстват за технологична модернизация по Плана за възстановяване и устойчивост. Процедурата е по Плана за възстановяване и устойчиност, кандидатстването - изцяло онлайн през системата ИСУН, заяви в Перник служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Там той се включи в мобилна приемна с областния управител Людмил Веселинов.

Процедурата е насочена към микро, малки и средни фирми.

Тя е предимно за производствените фирми – за лекарства, компютри или оптични материали, храни, напитки, облекла и др. Допустими са компании с архитектурна, инженерна или научно-изследователска и развойна дейност и др.

В зависимост от големината и нуждите си фирмите могат да получат между 180 000 лв. и 700 000 лв. за ново оборудване, техника, машини и софтуер.

Процедурата е насочена към четири от икономическите сектори в страната: С (Преработваща промишленост), Е (Доставяне на води; Канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване), J (Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения) и M (Професионални дейности и научни изследвания), каза Илияна Илиева, главен директор на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерството на иновациите и растежа.

През септември предстои започването и на грантова схема в размер на 30,6 млн. лв. за бизнеса за ИКТ решения и киберсигурност.

В сайта на Министерството на иновациите и растежа e публикувана подробна информация за онлайн кандидатстването по “Технологична модернизация”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!