Лукойл vs. Путин: Петролният гигант поиска войната незабавно да спре

OFFNews 03 март 2022 в 21:59 15137 2

Руският петролен гигант "Лукойл" призова за незабавно прекратяване на сраженията в Украйна и стана една от първите големи компании в страната, които се обявиха срещу инвазията на Москва.

Управителният съвет "изразява своята загриженост във връзка с продължаващите трагични събития в Украйна и най-дълбокото си съчувствие към всички засегнати от тази трагедия", се казва в изявление на компанията.

"Ние се обявяваме за незабавното прекратяване на въоръжения конфликт и напълно подкрепяме разрешаването му чрез преговорния процес и с дипломатически средства", се допълва в становището на концерна.

Заради войната, която бе започната от руския президент Владимир Путин, местният бизнес тежко страда. В резултат на въведените до момента санкции, рублата се срина, а Московската фондова борса беше затворена за няколко дни. Русия е на ръба на най-тежката икономическа криза от десетилетия.

Изявлението на Лукойл е сред първите подобни изявления от голяма компания в страната.

Концернът заяви, че ще продължи да полага усилия за "осигуряване на надеждни енергийни доставки за потребителите по целия свят" и че е "ангажиран с укрепването на мира, международните отношения и хуманитарните връзки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

04.03 2022 в 08:30

а такаааа, ПРа почна, да не ги изпозатворят световните им хъбове.

На пушек само ми изглежда, параван

Я да влезе нашата администрация в Лукойл да прегледа документацията... отдавна беше време

Туй пристанище до Бургас е държавна измяна

4164

1

Egocentric Eccentric

03.03 2022 в 22:25

The spice must flow