Луфтханза анулира половината полети за утре. Засегнати са и такива от и до София

OFFNews 09 април 2018 в 18:41 10194 0

Половината полети на германската авиокомпания „Луфтханза“ за утре, 10 април няма да бъдат изпълнени, а същото важи и за една четвърт от тези на „Ер Франс“. Причината са стачки в Германия и Франция, съобщават световните агенции.

„Налага се да отменим над 800 от планираните за утре 1600 полета, включително 58 на дълги дистанции заради стачката“, обявиха от германската авиокомпания.

Отмяната на полетите ще засегне 90 000 пасажери на "Луфтханза". Сред анулираните е и утрешният полет от Франкфурт за София, пристигащ по разписание в 18,15 ч., както и излитащият в 19 ч. в обратната посока.

Германският синдикат „Ферди“ призова днес държавните служители да стачкуват през утрешния ден на четири германски летища - Франкфурт, Мюнхен, Кьолн и Бремен. Стачката е част от спора по заплащането в държавния сектор в страната, който обхваща и компании за комунални услуги, детски градини и общински администрации.

Българското външно министерство излезе със специално изявление по повод стачката.

В него се посочва, че за засегнатите над 90 000 пътници от и до четирите летища в Германия е предвиден алтернативен полетен план и че от сряда се очаква всички полети да се изпълняват по разписание.

Във връзка с горното Министерството на външните работи съветва българските граждани, които ще пътуват с авиокомпания „Луфтханза", предварително да се информират за статуса на техните полети от интернет страниците на съответните летища, заявяват от ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови