Lufthansa вдига цените на билетите от 1 септември

OFFNews 30 юли 2015 в 08:22 7390 0

Lunfhansa Group обяви, че от 1 септември 2015 г. всички авиокомпании от LH Group Airlines ще въведат нова допълнителна такса /DCC/ от 16 евро за всеки билет, издаден през глобалните резервационни системи, независимо от дестинацията и маршрута, съобщиха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

От 1 септември таксата ще бъде прилагана навсякъде и ще стане част от ценообразуването на билетите на всички авиокомпании от LH Group Airlines – (Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss и Brussels Airlines).

Предстоящата промяна в търговската политика ще увеличи допълнително цените на самолетните билети на авиокомпаниите в Lunfhansa Group средно с повече от 5%, смятат от АБТТА, и ще бъдат силно намалени възможностите за предлагане на комбинирани полети и маршрути с други превозвачи, извън LH Group Airlines.

Според асоциацията "новата политика на Lufthansa е в посока обратна на Европейската тенденция за подобряване защитеността на потреблението в електронна среда и повишаване прозрачността на ценообразуване".

Lufthansa предприема смела крачка, за да увеличи печалбите си, но тя е рискова с оглед факта, че 70% от билетите на компанията се продават чрез глобалните резервационни системи, като Amadeus (AMA.MC), Travelport (TVPT.N) и Sabre (SABR.O), отбелязва Reuters.

Lufthansa е най-голямата авиационна група в Европа. От компанията обявиха, че тази стъпка ще й спести над 100 млн. евро годишно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови