Lockheed Martin ще разработи за НАСА система за кацане на хора на Луната

OFFNews 25 май 2023 в 14:47 981 1

Апарат за кацане на Луната.

Снимка Lockhee Martin

Апаратът на Blue Origin и НАСА

"Локхийд Мартин" (Lockheed Martin) спечели договор с НАСА да разработи система за кацане на хора за програмата „Артемида“. Целта е бързо да се разработи устойчив лунен модул за кацане и да се извърши демонстрационен полет с екипаж до лунната повърхност за „Артемида V“. Воденият от Blue Origin екип, който ще разработи и построи спускаемия модул, включва и участието на Draper, Boeing, Astrobotic и Honeybee Robotics, съобщиха от компанията "Локхийд Мартин".

Програмата „Артемида“ на НАСА предопределя начина, по който изследваме далечния космос, а програмата за устойчива система за кацане на хора е от ключово значение за дългосрочното разширяване на човешкото присъствие далеч от Земята, което значително ще допринесе за научните ни познания за Слънчевата система, се допълва в съобщението.

Като главен партньор в националния екип на Blue Origin, "Локхийд Мартин" внася в проекта за лунния модул повече от 50 години опит в космическите изследвания – от разработването на космическия кораб Орион през подкрепата на множество планетарни роботизирани мисии до разработването на външен резервоар за гориво на космическа совалка. Също така Lockheed Martin и останалите партньори използват обширната си база от доставчици като ангажират малки и средни предприятия в цялата страна в разработването на системата за кацане, съобщават от компанията.

„Поздравявам Blue Origin за това постижение. Ние в Lockheed Martin сме развълнувани да бъдем част от националния екип на Blue Origin и очакваме с нетърпение построяването на първия цислунарен транспортьор на човечеството. Оценяваме внимателно подхода на Blue Origin към разработването на летателни системи, предназначени за хора, и сме развълнувани да бъдем част от разнообразен екип, който съчетава иновации, богат опит и солидна индустриална база“, каза Кърк Шиърман, вицепрезидент на изследователските кампании за изследване на Луната в Lockheed Martin Space.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови