Леви депутати в Брюксел: Реакцията на правителството по пакет Мобилност закъсня

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2019 в 15:35 1635 0

„Българските евродепутати се справиха със задачата да бъде отложено гласуването на Пакета „Мобилност“, нека сега и българското правителство да последва техния пример“, заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски на протеста в Брюксел.

„Когато се внасят предложения, като пакета "Мобилност", трябва да се търси основно компромис в рамките на Съвета на Европа. Тази възможност беше пропиляна по време на българското председателство. В този смисъл реакцията на правителството закъсня“, заяви депутатът Димитър Данчев.

Народните представители обясниха, че престои да се чуят мненията на координаторите в транспортна комисия - дали гласуваните днес от комисията доклади ще влязат за гласуване в пленарна зала. Единият от докладите е приет, а другите два не са.

„За да се избегнат бъдещи подобни ситуации, е хубаво да се взима становище на ниво правителство и Съвет на ЕС и когато се защитава национален интерес да бъдат потърсени предварително съмишленици и съюзници в предстоящите гласувания. Крайно време е българското правителство да потърси коалиция, заедно със страните, които биха ни подкрепили“, заяви народният представител Манол Генов. 

На протеста присъстваха над 1000 души – български, румънски и полски превозвачи и синдикати.
 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови