Кристин Лагард предупреди, че икономическият растеж е застрашен

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2019 в 10:25 1674 1

Световният икономически растеж е застрашен заради напрежението в международната търговия. Тази констатация направи генералният директор на Международния валутен фонд в интервю пред АФП, съобщи Медиапул. Преди няколко дни Лагард получи подкрепата на Европейския парламент и се очаква тя да стане новият шеф на МВФ. Нейното място във фонда се очаква да заеме българката Кристалина Георгиева.

Кристин Лагард призова световните лидери да водят диалог за преодоляване на кризата, като визира търговската война между САЩ и Китай и Брекзит.

"Независимо дали става дума за търговски отношения, Брекзит и технологичните заплахи, това са проблеми, създадени от човека, които могат да бъдат решени от човека. В тази ситуация малко женственост няма да навреди", заявява Лагард.

През юли МВФ понижи прогнозите си за световния растеж до 3.2%. 

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие преразгледа към силно понижение прогнозата си за световния икономически растеж през 2019-2020 г., като я свежда до най-ниското равнище на финансовата криза през 2008-2009 г.  

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1910

1

Georgi Gracata

20.09 2019 в 17:11

Мокър от вода не се плаши.Народа го е казал най-добре,,У нас и суха пръчка да боднеш ще пусне корен и ще върже".След 2-ва месеца ще станат 30 год. в усилена борба да сринем България: То не беше приватизация,коване на закони,оземляване,нова образователна система за срива в морала да не говорим и издържахме така,че нищо не може да ни уплаши.Да му мислят политиците,че пари не се ядът.