Комисията за ЧЕЗ написа доклад, но не разбра кой стои зад Гинка

OFFNews Последна промяна на 10 май 2018 в 16:45 4912 1

Докладът на временната парламентарна комисия за проверка на покупката на активите на ЧЕЗ в България от пазарджишката бизнес дама Гинка Върбакова ще бъде внесен за гласуване в пленарната зала.

Това решиха народните представители от комисията на последното ѝ заседание. 

Решението на временната комисия съдържа пет точки.

Една от тях предвижда Министерският съвет да бъде задължен до края на тази година да извърши задълбочен анализ на изпълнението на Стратегията за приватизация на електроразпределителните дружества. 

Освен това кабинетът трябва да ревизира и ПМС № 181, което е за определяне на стратегически обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност. Замисълът е и активите на електроразпределителните предприятия да попаднат в обхвата на определението.

Друг текст пък предвижда службите  да извършат детайлен анализ на действията си по планираната продажба на активите на ЧЕЗ в България.

Според друг текст БНБ ще бъде задължена да предостави на Народното събрание информация относно поети ангажименти от български банки за финансиране на покупката на активите на ЧЕЗ от „Инерком България”.

Според председателя на временната комисия Жельо Бойчев тя е изпълнила целта си частично, тъй като не е изпълнила някои от най-големите очаквания - да даде отговор на въпроса кой и с какви средства купува активите на ЧЕЗ в България.

Бойчев е категоричен, че българските служби няма как да не разполагат с тази информация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5544

1

zuljin

10.05 2018 в 17:53

Всички са в кюпа и много добре знаят кой стои зад Гинка, ама не искат вие да разберете. Всички, Да - ако не бяха, скандала и протестите още нямаше да са отшумяли!!!