Кой е Георги Тодоров, служебният министър на транспорта

OFFNews Последна промяна на 11 май 2021 в 13:47 3826 0

Георги Тодоров ще е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на ген. Стефан Янев.

Той е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Столична община и частния бизнес.

През годините е бил заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в три правителства - на Пламен Орешарски и в служебните кабинети на Георги Близнашки и Огнян Герджиков. В кабинета на БСП и ДПС Тодоров е бил от квотата на партията на Ахмед Доган.

Бил е председател на Управителния съвет на ДП „Пристанищна инфраструктура“, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД, председател на Съвета на директорите на „Български пощи“ АД, заместник-председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, член на Съвета на директорите на „България Еър“ ЕАД и пр.

Притежава дългогодишен експертен и управленски опит, както в сферата на транспорта, така и в областта на информационните технологии и съобщенията.

Ползва английски и руски езици.

Семеен е с три деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X