КФН сигнализира за финансови измами от нелицензирани дружества

OFFNews 14 септември 2020 в 15:21 4899 0

Комисията за финансов надзор сигнализира за финансови измами от нелицензирана като инвестиционен посредник компания "Финанс инженеринг". 

От началото на 2020 г. в КФН са постъпили значителен брой жалби от граждани, които твърдят, че са изгубили парични средства вследствие на извършени измами от страна на дружества с наименования "Финанс Инженеринг", "Гранд Рисърч" ЕООД, "Фин Инженеринг Инкъм" ЕООД, "Файненшъл Рипортинг" ЕООД, "Фънд Сървисис" ЕООД.

Комисията за финансов надзор предупреждава потребителите и обществеността, че посочените дружества нямат издаден от КФН лиценз за предоставяне на инвестиционни услуги и/или извършване на инвестиционни дейности. Като причинно-следствена връзка посочените фирми нямат право да извършват подобна дейност на територията на Република България, както и да получават по свои банкови сметки парични средства с цел инвестирането им във финансови инструменти. Към настоящия момент са установени следните електронни страници, които се свързват с „Финанс Инженеринг“: https://financeengeneering.com/ или https://finengeneering.com/.

Справка в Търговския регистър показва, че учредителните актове на две от дружествата са с дата 26 юни 2019 г., а дружеството "Фин Инженеринг Инкъм" ЕООД не фигурира в търговския регистър. Учредителният акт на "Гранд Рисърч" ЕООД е от 10 август 2020 г., като дейността на дружеството е работа с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с и от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови