Караниколов чака нови шведски инвестиции

OFFNews 15 юни 2017 в 12:59 2747 2

74% от шведските инвеститори планират да разширят бизнеса си в България. Това стана ясно след срещата на министъра на икономиката Емил Караниколов с посланика на Швеция Нейно Превъзходителство Луиз Бергхолм. 

Посланик Бергхолм заяви, че в момента в Швеция тече проучване за възприятието на шведските бизнесмени по отношение на инвестиционния климат и условията за правене на бизнес в България. По думите й резултатите от това проучване сочат не само, че голяма част от инвеститорите ще разширят дейността си, но и че дават изключително положителни референции за бизнес климата в страната ни.

Караниколов и шведският посланик са се договорили наесен да се направи бизнес форум, на който да бъдат оповестени пред представители на правителството и на малкия и средния бизнес резултатите от направения анализ.

Икономическият министър е обяснил, че основни негови приоритети ще бъдат привличането на инвестиции, създаването на индустриални зони, изграждането на инфраструктурни проекти, както и разработването на квалификационна карта по региони и специализирано обучение на кадри в зависимост от интересите на инвеститорите.

Според посланик Бергхолм шведският бизнес в България, които осигурява около 8500 работни места у нас, нямал проблем с намирането на кадри. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

15.06 2017 в 13:20

Инвестиции от пияни уайт-траш лузъри в Слънчака ли бе?!
Или ще изнасяме жива плът да си я млатят на място в Швеция и после ще я продаваме за органи там?
Моля малко уточнение.
 
X

Да помогнем на украинските деца!