Караджов: Фалшиво оправдание е, че съм поискал 3,9 млрд. лева

OFFNews 09 юни 2022 в 13:03 2271 1

Никой не е поставял условие за даване на допълнителни средства на МРРБ. Благодарение на решения, гласувани от Народното събрание, са се натрупали допълнителни средства в дефицит, които водят до сериозна дупка в бюджета от 3,9 милиарда. Това заяви вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов на пресконференция днес.

Той коментира твърденията на "Продължаваме промяната" и премиера Кирил Петков, който в сряда заяви, че министърът е поискал допълнителни 3,9 млрд. за бюджета на подопечното му ведомство.

"Това е лъжа. Информирах за сериозна дупка от 3,9 млрд. От нашия бюджет бяха прехвърлени 1,2 млрд. за стари плащания и още толкова - също за стари, започнати плащания, с които бюджетът на МРРБ е натоварен допълнително. Беше поет ангажимент, че тези средства ще се добавят в актуализацията", обясни Караджов.

Според вицепремиера в обновената план-сметка на държавата изобщо няма заложени пари за строителството на магистрала "Хемус" и на скоростния път Видин-Ботевград.

„Финансовият министър каза, че там няма да се слагат средства, защото първо трябвало да се разплете казусът с инхаус процедурите", обясни той.

Според него това, че искал 3,9 млрд. лева и затова си тръгвали "Има такъв народ", е фалшиво оправдание.

В паниката, че изпускат управлението, че не знаят какво да кажат, започнаха по същия начин, както се избираше гуверньор на БНБ, да говорят за крадливите фирми, за неща, които нямат нищо общо нито с казуса за вчерашното ни напускане на МС, нито отговаря на фактите, допълни министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

09.06 2022 в 13:24

Е тогава защо хленчиш за бюджета и си напуснал? Тези ИТН си приказват каквото си искат пък който иска да вярва важно е съмнение да се създава