Канят младежи на работа по председателството

Мая Младенова Последна промяна на 05 октомври 2017 в 10:01 7615 1

Лиляна Павлова

Министерството на Лиляна Павлова кани на работа младежи, които искат да станат част от екипа на българското председателство на ЕС.

Обявени са 57 работни места, а крайният срок за кандидатстване е 9 октомври, понеделник. Позициите са за стажанти на трудов договор по програмата „Старт на кариерата“ на Агенцията по заетостта. Могат да кандидатстват младежи до 29 години със завършено висше образование, които са безработни и нямат трудов стаж. Наетите ще бъдат разпределени в различни звена - за връзки с делегациите, международния пресцентър, екипите за информация и т.н. 

За да станат част от екипа на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, стажантите трябва да имат завършено образование в някоя от следните специалности: икономика, политически науки, филология, обществени комуникации и журналистика, история, право, администрация и управление, туризъм. Освен това трябва да владеят английски, немски или френски език минимум на ниво В2 по Европейската езикова рамка. Предимство е добрата компютърна грамотност. Кандидатите трябва да умеят да работят в екип и на гъвкав график, посочват от министерството.

С предимство ще бъдат класирани кандидати със стажантски опит в европейски институции, организация на международни събития, както и такива с практически опит в управлението, организацията или извършването на доброволческа или сходна на нея дейност.

Информация за кандидатстването за работни места във ведомството по програма "Старт на кариерата" може да бъде намерена във всяка дирекция „Бюро по труда“. 

Доброволци

Междувременно продължава и набирането на доброволци за работа за председателството, като крайният срок е 20 октомври. Те ще посрещат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13355

1

aviatora

05.10 2017 в 14:43

Лиляно, обяви си първо своите хонорари и постъпления и кажи на тези деца каква заплата ще им даваш!