Камарата на строителите подкрепи Артекс за градежа на Златен век

OFFNews 29 юни 2021 в 11:31 1700 0

Камарата на строителите в България изпрати писмо по премиера Стефан Янев, в което изразява подкрепа към „Артекс Инженеринг“ АД за продължаване на строителството на небостъргача „Златен век“.

Нашето разбиране е, че държавните и общински институции, на които по закон са възложени функции, свързани със строителния процес, са длъжни да действат законосъобразно, добросъвестно и компетентно при изпълнение на нормативно определените им правомощия. Проектът „Златен век“ е на такъв етап на строителство, който предполага, че всички обстоятелства, свързани с неговото изграждане е трябвало отдавна да бъдат изяснени. Разнопосочните решения на българските институции са тревожен сигнал за нарушаване на бизнес климата и развитието на сектор „Строителство“, пишат от организацията на големите строителни компании у нас.

Според камарата "в този момент и занапред меродавни следва да бъдат решенията на българския съд".

Апелираме компетентните органи при взимане на отговорни решения да съблюдават принципите на правовата държава, да създават предпоставки за установяване на добър бизнес климат, разкриване на нови работни места и стимулиране на модерното развитие на градовете при спазване на европейското и национално законодателство, заявяват още от КСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови