Изненадващи рокади в "Слънчев бряг", уредили се хора на ДПС

OFFNews 24 декември 2013 в 17:07 2442 0

Курортът Слънчев бряг.
Курортът Слънчев бряг.

Изненадваща смяна на двама от предварително обявените членове на Съвета на директорите беше гласувана на Извънредното събрание на „Слънчев бряг“, съобщи БНР.

Новите двама представители в ръководния орган бяха предложени от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. 

Двама от кандидатите на БСП за новия състав на Съвета на директорите Евгени Мосинов и Валентин Михалев в последния момент бяха сменени с Таня Власияду и Веселин Маринов, за които се твърди, че са предложени от ДПС.

Неприятно изненадан от промяната беше председателят на общинското ръководство на БСП в Бургас адвокат Евгени Мосинов.

Някакви други интереси са надделели, но явно в последния момент корпоративните интереси взимат връх над политическите и принципите, коментира Мосинов.

Близо 80 милиона лева са активите на „Слънчев бряг“АД. Държавата ще търси приватизатор или стратегически инвеститор на дружеството, коментира бившият изпълнителен директор Златко Димитров.

Според един от новите членове на Борда на директорите - Йордан Георгиев, чрез законодателни промени курортния комплекс„Слънчев бряг“ трябва да се обяви за селищно образувание с национално значение. 

"Възможностите са чисто ликвидация като търговско дружество или приватизация на държавния дял в дружеството. Знаете, че има 25% частно участие и аз лично за себе си мисля, че трябва да се търси и вариант със законодателни промени "Слънчев бряг" да действа не като търговско акционерно дружество, а като една обособена административна единица", сподели Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови