Избор на фирма за международни куриерски услуги

OFFNews.bg 22 април 2024 в 09:21 860 0

Избор на фирма за международни куриерски услуги

Снимка https://direx.bg/

Избор на фирма за международни куриерски услуги

Прецизният избор на надеждна куриерска фирма е от определящо значение за успех в международната търговия. Освен да гарантирате за качеството на вашите стоки е важно да може да предложите на клиентите си навременна и сигурна доставка на избраните от тях продукти. Когато избирате фирма за международни куриерски услуги, с която да работите, трябва да имате предвид няколко ключови фактора.

Дестинациите за международни куриерски услуги

Повечето куриерски фирми, които работят зад граница, предлагат доставки до топ дестинации за международна търговия като Франция, Германия, Италия, Испания, САЩ, Великобритания и др. Безспорно всяка фирма би искала стоките ѝ да се доставят до тези пазари, но трябва да са спазени всички изисквания и да са конкурентни по качество. Добре е да се договорите с фирма, която предлага международни куриерски услуги и до по-малки и отдалечени дестинации. Това ще ви даде възможност да разширите значително мрежата си от клиенти.

Срокът за доставка има определящо значение в международната търговия

Проучвания и анализи сочат, че основната причина за връщане или отказване на заявени онлайн пратки е забавяне на доставката. Когато се касае за международни куриерски услуги, това може да ви генерира значителни загуби. За да предотвратите в максимална степен подобен неприятен сценарий за вашия бизнес, договорете се с доказана куриерска фирма, която спазва поетите ангажименти. Обявете коректно и точно сроковете за доставка на вашия сайт, за да знаят клиентите кога могат да очакват своите поръчки и следете за стриктното им спазване.

Сравнете няколко оферти за международни куриерски услуги, за да изберете най-добрата цена

Когато отправяте запитвания до различни куриерски фирми, бъдете максимално конкретни – колко международни пратки средно на месец смятате да изпращате, какви са обичайните им размери и тегло, имате ли специални изисквания за доставка на бързооборотни, чупливи или стоки със значителна обявена стойност. Когато тези важни детайли са изяснени, ще може да получите и конкретна оферта за цена на международни куриерски услуги. Изберете предложението, което ви устройва в максимална степен, но не се подвеждайте по най-ниската цена, за сметка на сигурността на доставката.

Проследимостта е важна за всички международни куриерски услуги

Тази опция осигурява спокойствие, както на търговците, така и на потребителите. Дори да сте се договорили с надеждна фирма за международни куриерски услуги като DIREX, винаги е от полза да знаете къде точно се намира вашата пратка, след подаването ѝ в куриерския офис. За клиентите възможността за проследимост също е много важна, за да знаят кога точно да очакват своята доставка и да планират правилно времето си. Когато те са наясно с етапите от пътуването на своята пратка, те няма да си създават нереалистични очаквания, което допълнително подсилва вероятността, че в крайна сметка ще са доволни от поръчката, която са направили и ще пазаруват отново от вашия онлайн магазин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки