Иван Станчев е новият шеф на скандалната Автомагистрали

OFFNews 04 август 2021 в 15:30 2656 0

С решение на Съвета на директорите (СД) на „Автомагистрали" ЕАД за изпълнителен директор на дружеството е определен инж. Иван Станчев, досегашен член на СД. Председател на Съвета на директорите продължава да бъде Десислава Христова, а досегашният изпълнителен директор инж. Валентин Вълков - негов член.

Рокадата е заради промяна в Устава на „Автомагистрали" ЕАД, с която изпълнителния директор и председателят на Съвета на директорите управляват дружеството заедно и поотделно, съобщават от компанията.

Това е поредната смяна в ръководството на фирмата. В началото на юли за шефове бяха обявени Валентин Вълков, изпълнителен директор, Десислава Христова и Иван Станчев, членове на съвета на директорите.

Няколко дни по-късно стана ясно, че сред кандидатите да я оглавят е и предишният скандален шеф Стоян Беличев, който бе отстранен от регионалния министър Виолета Комитова. 

Държавната "Автомагистрали" ЕАД бе изловена от Сметната палата в редица далавери. Самата Комитова обяви, че компанията е похарчила без смислен резултат 3 милиарда лева, които са равни на три годишни бюджета на София или на стойността на газопровода Турски поток. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews