Ивайло Пенчев vs. КФН: Защитават интереса на неконкурентните тарикати и на тези, които се хранят от корупция

Светослав Метанов 09 юни 2017 в 17:31 21355 3

Собственикът на Walltopia Ивайло Пенчев започва нова битка. След като написа остро открито писмо за хаоса в "София Тех парк", което стана причина за уволнението на предишното ръководство на държавното дружество, сега бизнесменът е взел на мушка Комисията за финансов надзор.

Причината е проверка, която органът е стартирал срещу дейността на основаната от него компания Auxionize.

"Преди месец КФН започна проверка на дейността на Auxionize с твърдението, че Auxionize осъществява нелицензирано застрахователно посредничество. Голяма част от клиентите ни също са обект на тази проверка, като по този начин им се създава усещане, че може би правят нещо нередно.

Считам, че това е поръчкова акция с цел възпрeпятстване на дейността ни.

Auxionize не предоставя застрахователно посредничество", написа Пенчев в покана до медиите за пресконференция идния вторник, на която ще даде повече подробности за скандала.

Компанията Auxionize наистина не извършва застрахователни услуги. Тя представлява онлайн платформа за корпоративни търгове, на която се заявява търсен продукт или услуга, а обратно наддаване.

Докато при обичайните аукциони купувачът наддава, то в Auxionize продавачите се борят да получат поръчката, като предложат най-изгодните условия - тоест не наддават, а "поддават" оферираната цена. Така печели този, който даде най-изгодните условия за клиента.

"Изобщо не става дума за застрахователно посредничество. Това е платформа, която се използва все повече и на която вече има банкови услуги и застраховки. Сигналът до КФН е подаден от застрахователни брокери, които се заяждат с нас, защото държат дебели цени и не могат да се уредят до никакви поръчки при честно състезание", коментира Пенчев пред OFFNews.

Според него Auxionize защитава интересите на купувачите и честните доставчици така, както нито една комисия не би могла, тъй като технологията на платформата осигурява прозрачна среда за свободна конкуренция.

"Аз мисля, че в случая КФН защитава интереса на неконкурентните тарикати и тези, които се хранят от корупция. На никой друг. На никой купувач на застрахователни услуги. А дано да бъркам. Ама надали", заявява Пенчев.

Той посочи, че вече обемът на сделките, сключени чрез платформата е над 80 млн. евро, което показва, че бизнесът се нуждае от нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

3

neverland

12.06 2017 в 12:01

Фостафка за този! Хич да не му се връзват но този. Получи му се предишния път и сега идва по надъхан и арогантен от всякога.

"Преди месец КФН започна проверка на дейността на Auxionize с твърдението, че Auxionize осъществява нелицензирано застрахователно посредничество. Голяма част от клиентите ни също са обект на тази проверка, като по този начин им се създава усещане, че може би правят нещо нередно"

Колко е нагъл. Ревизии и проверки могат и трябва да се правят до дупка, а който е гузен...бяга. Един вид, този не за него си, а за клиентите си е загрижен. Ей това е висша форма на алтруизъм и човеколюбство :)
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл