Инса Ойл напусна Българската петролна и газова асоциация

OFFNews 23 март 2018 в 10:07 10267 1

"Инса Ойл" вече не е член на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Управителният съвет на БПГА разгледа на заседанието си на 22.03.2017 г. писмената молба на Георги Самуилов, в качеството му на управител на „Инса Ойл” ООД, за прекратяване на членството на компанията в сдружението, съобщават от браншовата организация.

От асоциацията изразяват категорично несъгласие с мотивите на г-н Самуилов за напускане на асоциацията и посочват, че представител на „Инса Ойл” ООД е участвал в обсъждането на всички идеи, предложени на вниманието на работната група по подготовката на законопроекта за административното регулиране на бранша, и е бил напълно информиран за всички детайли, засягащи този проект, както и всички членове на БПГА.

Поради това, внезапно появилото се нежелание от страна на тази компания да се ограничат нарушенията на нелоялните играчи на пазара и да се сложи ред в сектора, буди съмнение за действителните й мотиви, се казва в позицията на БПГА.

Управителният съвет на асоциацията е взел решение да предложи на Общото събрание на БПГА да изключи „Инса Ойл” ООД от членския състав на организацията по молба на компанията.

"Твърдо стоим на позицията си, че нелоялните търговци в отрасъла увреждат интересите на спазващите правилата участници на пазара и изкривяват конкуренцията в този бранш. Ние, членовете на БПГА, сме убедени, че позитивното отношение към проекта на закон за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход от страна на всеки участник на пазара на горива е ясен знак за неговото твърдо намерение да работи легално и съобразно правилата", се казва още в позицията на браншовата организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови