Илон Мъск заговори за фалит на Туитър

Платформата губи по 4 милиона долара на ден заради отлив на рекламодатели, след като той я купи

OFFNews 11 ноември 2022 в 07:57 7998 2

Мъск

Снимка Getty Images

Илон Мъск.

Предприемачът и собственик на Туитър Илон Мъск предупреди служителите си, че компанията може да загуби милиарди долари през следващата година. Според него "фалитът не е изключен".

Магнатът призова хората да помогнат на платформата да достигне милиард потребители и обяви, че прекратява практиката за работа от дома, като каза, че неявяването в офиса ще бъде равнозначно на уволнение.

Според Мъск Туитър губи над 4 милиона долара на ден, основно заради отлив на рекламодатели, след като той придоби социалната мрежа.

Компанията има 13 милиарда долара дълг, като трябва да плати над 1 милиард и 200 000 долара лихви през следващите 12 месеца. Плащанията надвишават наскоро обявените приходи на фирмата, а миналата седмица предприемачът огласи намеренията си да съкрати служителите ѝ наполовина.

Той обяви въвеждането на абонаментна услуга за социалната мрежа на стойност 8 долара на месец, което позволява на потребителните да получат синя отметка на профила си, гарантираща, че той е истински. Обявено беше и въвеждането на сив етикет за важни акаунти, но Илон Мъск почти веднага премахна това, което доведе до нов хаос.

Проблемите се задълбочиха, още след като малко по-рано редица служители на водещи позиции обявиха, че напускат компанията. Сред тях са основният отговорник по поверителността на информацията и този за спазване на регулациите. Това от своя страна предизвика загриженост от американската Федерална комисия по търговия, съобщи БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

11.11 2022 в 17:05

Хайде, хайде, ХАЙДЕ да стане платен? Левче на месец, повече не му трябва.

1035

1

Niko Kolev

11.11 2022 в 10:06

Социалните мрежи достигнаха върха на приходите. Настъпва "зрелия" период и много ще изчезнат.