И индийците отпадат от сделката за ЧЕЗ, идват нови мощни кандидати

OFFNews 17 април 2019 в 11:57 4487 0

Чешката енергийна компания CEZ е отхвърлила офертата на индийското дружество India Power за продажбата на активите в България. Така сега CEZ ще преговаря единствно с българското дружество „Еврохолд“, информира чешкото издание Lidovky.cz, позовавайки се на свои източници.

Ръководството на CEZ е решило, че ще преговаря с българската компания „Еврохолд“ за продажбата на активите си в България. Към момента няма яснота каква е сумата, която "Еврохолд" предлага за активите на ЧЕЗ. Според източниците на чешкото издание, което е близко до премиера Андрей Бабиш, предложението към момента е по-привлекателно за чешката компания от индийската оферта.

Това обаче все още не означава, че „Еврохолд“ е близо до сделка. Може да се очакват изненади, като се появи конкуренция на финалната права, съобщава специализираното издание 3eNews. Според източници на медията две големи международни компании са проявили интерес към активите на CEZ у нас. Техните предложения също щели да бъдат допуснати за разглеждане и се очаквало се новите кандидати скоро да бъдат включени в шорт-листата за преговори с чешката държавна компания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови