Quantcast

Hyundai и Kia възобновяват работата на заводите си в САЩ

OFFNews Последна промяна на 04 май 2020 в 11:23 1122 0

Снимка Wikipedia

Южнокорейските автомобилни компании Hyundai Motor Co. и Kia Motors Corp. възобновяват производството си във фабрики в Съединените щати, които бяха затворени заради мерките срещу коронавируса, съобщиха те, цитирани от южнокорейската агенция "Yonhap".

Фабриките в Алабама и Джорджия ще останат отворени, докато пазарните условия и ограничаването на огнищата на Covid-19 го позволяват, допълниха те.

Hyundai прекрати дейността си в Алабама на 18 март заради заразен служител от COVID-19, а фабриката на Kia в Джорджия спря да работи на 30 март, защото имаше липса на доставка на двигатели от завода в Алабама. Повечето заводи на Hyundai са прекратили дейността си, а тези в Корея са затворени от 30 април. 

Hyundai притежава седем завода в Южна Корея и 10 чуждестранни в държавите Китай, САЩ, Чехия, Турция, Русия, Индия и Бразилия. Техният капацитет достига до 5,5 млн. автомобила. 

Kia е 34% собственост на Hyundai и притежава осем местни завода и седем задгранични в Китай, САЩ, Словакия, Мексико и Индия, с общ капацитет от 3,8 млн. автомобила. 

Някои от заводите в Китай работят, но тепърва ще възстановяват пълното си производство.  

От януари до април са продадени 339 254 автомобила в САЩ, което е с 15% по-малко спрямо предходната година. 

"Пандемията от COVID-19 повлия силно на автомобилната индустрия в САЩ през април. Очакваме с нетърпение да се възобнови търсенето, тъй като градовете, окръзите и щатите започват да се отварят, което ще доведе до връщаме към нормален живот след тази трагична пандемия", заяви вицепрезидентът Ранди Паркър, който отговаря за продажбите на Hyundai Motor America.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !