Hyundai и Kia възобновяват работата на заводите си в САЩ

OFFNews 04 май 2020 в 11:23 2164 0

Снимка Wikipedia

Южнокорейските автомобилни компании Hyundai Motor Co. и Kia Motors Corp. възобновяват производството си във фабрики в Съединените щати, които бяха затворени заради мерките срещу коронавируса, съобщиха те, цитирани от южнокорейската агенция "Yonhap".

Фабриките в Алабама и Джорджия ще останат отворени, докато пазарните условия и ограничаването на огнищата на Covid-19 го позволяват, допълниха те.

Hyundai прекрати дейността си в Алабама на 18 март заради заразен служител от COVID-19, а фабриката на Kia в Джорджия спря да работи на 30 март, защото имаше липса на доставка на двигатели от завода в Алабама. Повечето заводи на Hyundai са прекратили дейността си, а тези в Корея са затворени от 30 април. 

Hyundai притежава седем завода в Южна Корея и 10 чуждестранни в държавите Китай, САЩ, Чехия, Турция, Русия, Индия и Бразилия. Техният капацитет достига до 5,5 млн. автомобила. 

Kia е 34% собственост на Hyundai и притежава осем местни завода и седем задгранични в Китай, САЩ, Словакия, Мексико и Индия, с общ капацитет от 3,8 млн. автомобила. 

Някои от заводите в Китай работят, но тепърва ще възстановяват пълното си производство.  

От януари до април са продадени 339 254 автомобила в САЩ, което е с 15% по-малко спрямо предходната година. 

"Пандемията от COVID-19 повлия силно на автомобилната индустрия в САЩ през април. Очакваме с нетърпение да се възобнови търсенето, тъй като градовете, окръзите и щатите започват да се отварят, което ще доведе до връщаме към нормален живот след тази трагична пандемия", заяви вицепрезидентът Ранди Паркър, който отговаря за продажбите на Hyundai Motor America.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови