Хасково и Созопол получиха имоти за спорт и образование край морето

Имоти на "Български пощи" отиват на търг

OFFNews 09 август 2017 в 13:57 1821 0

Снимка Уикипедия

Правителството прехвърли безвъзмездно имоти в крайморското село Равадиново на общините Созопол и Хасково. Новите собственици ще ползват имотите за спорт и образование.

Община Созопол получи два имота с обща площ 4 дка в селото. Върху тях ще бъде изградено ново спортно игрище с изкуствена трева и спортни съоръжения. Съществуващата към момента спортна площадка е полуразрушена и не отговаря на действащите норми, уточняват от пресслужбата на кабинета.

Хасковската община получава от държавата имот с площ от 2,6 дка в общинския център. На терена ще бъде създадена еко-класна стая за учениците от паралелките с профил „Природни науки“ на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“.

С три други решения правителството даде съгласието си „Български пощи“ ЕАД да продаде имоти на дружеството в Русе, Сливен и София. В Русе и Сливен чрез търг с тайно наддаване ще бъдат продадени гаражи с обща площ от 100 кв. м, както и 2622 идеални части от поземлен имот с обща площ 8783 кв. м и четири сгради в него. В София чрез пряко договаряне със съсобственика на имота „Петтас България“ АД ще бъдат продадени неизползвани производствени постройки и складове на бул. „Ломско шосе“ №205. Имотите не са необходими за изпълнение на основните дейности на „Български пощи“ ЕАД и тяхната поддръжка е свързана с неоправдани разходи. Продажбата им е мярка за постигане на финансова стабилност на дружеството, посочва правителствената информационна служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови