Германска компания, която обзавежда Мерцедес и Ауди, открива фабрика в Русе

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2018 в 11:18 4315 2

Германска компания ще разкрие 700 нови работни места в района на Русе.

Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията BADER GmbH & Co. KG, съобщиха от Министерството на икономиката.

Те са в топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са им водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes, Audi и др. Компанията планира да обособи фабрика у нас за луксозно покритие на автомобилни седалки и щамповане на елементи, като целта им е да стартират производство през втората половина на 2019 г. При пълна заетост предприятието ще осигури между 700 и 800 работни места в региона.

„Можете да разчитате на пълна административна подкрепа, ако изберете нашата страна, както и да се възползвате от редица на насърчителни мерки за стратегически инвеститор“, каза зам.-министър Александър Манолев. Той акцентира, че автомобилостроенето е сред най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. „В него работят над 50 хил. души, като съществува сериозен потенциал за разширяване на мощностите и разкриване на нови работни места“, допълни икономическият заместник-министър.

По думите му, сред високотехнологичните производства, това е браншът, който привлича най-много чуждестранни инвестиции. В последните години се забелязва тенденция за разширяване на съществуващи и установяване на нови производства в сектора, които произвеждат за водещи автомобилни марки. Успешни проекти са реализирани от инвеститори от Германия, Франция, Белгия, Япония, Великобритания и много други, стана ясно по време на срещата.

Зам.-министър Манолев се ангажира да им съдейства с цялата нужна административна подкрепа и отправи покана следващата среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.

„BADER“ са един от най-старите и авторитетни производители на автомобилен интериор в света. Те имат повече от 11 300 служители и производства на пет континента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8015

2

stob

11.11 2018 в 11:59

Трябва производството им да не отделя каквито и да е отрови в атмосферата!Русенци са много настръхнали срещу замърсяването на въздуха им!

12154

1

поп Дръвчо

11.11 2018 в 11:56

Преди години в западния край на Русе имаше кожена фабрика. Беше впечатляваща смрад.

Дано не е същото.