ГЕРБ: Служебното правителство дава опорни точки на БСП

OFFNews 20 февруари 2017 в 17:39 5550 1

Бившият министър на строителството в правителството на Бойко Борисов Лиляна Павлова обвини служебното правителство, че дава опорни точки на опонентите им от БСП, критикувайки програмата за безплатно саниране.

"Днес служебното правителство направи внушения, с които се заиграват със страховете на хората. Ние напипахме болното място, че хората у нас живеят основно в панелни блокове и че санирането е правилната политика, с която настоявахме 60-70 годишни сгради да не рухнат", каза Павлова.

Според нея от служебното правителство са признали, че интересът към програмата е огромен, но за да има видими резултати трябвало да се дават по 1 милиард лева всяка година.

"Твърденията на служебното правителство са спекулативни, никого не сме подвеждали", оправда се Павлова.

Според нея обвиненията за недопустимо високи цени за санирането не отговаряли на истината, тъй като програмата започнала да се прилага през 2015 г. когато средните цени за строителството били високи. Освен това за оценка били ползвани и вече сключените договори и анализи за аналогични плащания.

"След това цените бяха намалени", обясни още бившата министърка.

Павлова каза и че не е вярно и твърдението, че недопустимите разходи в кампанията са за сметка на хората в санираните сгради.

"Само плашат хората. Има методически указания и тези разходи са за сметка на общината", добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови