Георги Златев и Владко Владимиров се разделят с постовете си в КЕВР

Двама журналисти и един митрополит решиха кой да се раздели с поста си в Комисията за енергийно и водно регулиране

Йорданка Веселинова 01 февруари 2022 в 10:32 3483 0

Георги Златев и Владко Владимиров са другите двама членове на Комисията за енергийно и водно регулиране, които се разделят с постовете си, реши след жребий парламентарната комисия по енергетика.

След приетия в петък законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката броят на  членовете на КЕВР окончателно бе намален от 9 на 5. Заради това са необходими и още предсрочни освобождавания на постове. Жребият, по приети от комисията правила, реши кои двама от тримата енергийни комисари с неизтекъл мандат - Владко Владимиров, Александър Йорданов или Георги Златев, ще напуснат и техните места ще бъдат закрити.

Тази сутрин за по-малко от 30 минути бяха приети процедурните правила и бе взето решение кои два поста да бъдат закрити. Малко преди 10:30 часа в кутия бяха поставени имената на тримата енергийни комисари, а във втора - три листа, на два от които бе изписано "мандатът се прекратява", а на един - "мандатът не се прекратява". В тегленето не можеше да участват народни представители или служители на Народното събрание. 

Заради това двама журналисти и един митрополит решиха кой да се раздели с поста си в КЕВР. Николай Трифонов изтегли името на Александър Йорданов. От втората кутия обаче бе изтеглено печелившото листче "запазва поста си". Ивайло Станчев и митрополит Антоний изтеглиха имената на Георги Златев и Владко Владимиров, чиито мандати предстои да бъдат прекратени.

Митрополит Антоний беше в комисията заради предложението на ГЕРБ-СДС за въвеждане на компенсации за религиозните храмове. За тази точка депутатите от партията на Бойко Борисов са поканили други народни представители от ГЕРБ, които не членуват в комисията, духовници, представители на Националното сдружение на общините и пиарът на парламентарната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!