Георги Ангелов: Струва ми се, че най-лошото мина

OFFNews Последна промяна на 15 април 2020 в 20:16 2263 0

"Първоначалният шок, когато всичко беше спряно като покупки, освен храната, полека се преодолява и се връщаме към по-нормална ситуация", обяви икономистът Георги Ангелов пред БНТ.

"Има мерки, има отстояния, има маски, но това не пречи да отидеш на фризьор, да отидеш в някое магазинче, да си купиш нови обувки, ако се скъсат...", коментира Ангелов.

Според него може би сме минали най-тежкото от гледна точка на потреблението, както и на индустрията. "Нашите заводи затвориха, защото затвориха автомобилните заводи в Германия. Но вчера отвори първият автомобилен завод в Чехия, следващата седмица се очаква още няколко да отворят и вероятно в началото на май по-масово ще видим отваряне в Западна Европа на автомобилни заводи, съответно нашите заводи, които произвеждат части и компоненти, също постепенно през май ще започнат да работят", прогнозира Георги Ангелов.

"Това не означава, че тръгваме към бързо възстановяване, но не се сриваме толкова, колкото през месец март", каза още Ангелов.

Един отрасъл не се възстановява и няма скоро да се възстанови и това е туризмът и най-вече международният туризъм, смята икономистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови