Фондът за влоговете предложи компанията AlixPartners да разследва аферите в КТБ

OFFNews 05 юни 2015 в 19:03 3905 1

Снимка Сергей Антонов

Фондът за гарантиране на влоговете в банките предложи на синдика на КТБ да сключи договор с Аликс Партнърс Сървисис Ю Кей (AlixPartners Services UK LLP), притежаваща необходимия международен опит в разследване на банкови фалити.

С договора ще се възложи на "Аликс Партнърс Сървисис Ю Кей" да извърши действия по проследяване и да препоръча на синдика на КТБ действия за запазване и връщане в имуществото на банката на активи, с които банката се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики и/или когато даденото значително надвишава полученото, както и в случаите на отпуснати кредити при недостатъчно или липсващо обезпечение или на свързани лица, когато тези сделки или трансакции са довели до влошаване на нейното финансово състояние, пише в съобщението на фонда до медиите.

От фонда посочват, че AlixPartners е водеща глобална мултидисциплинарна консултантска компания.

В своята практика на финансово консултантски услуги AlixPartners има водещ световен опит в проследяване, разследване и възстановяване на активи, както и в подпомагане на съдебни действия и е постигнала важни успехи във възстановяването на активи в множество и сложни юрисдикции.

Екипът е извършвал разследвания в над 40 държави, покриващи всички региони на света с помощта на водещи криминалистични средства, е-откриване, дейта майнинг и технологии за анализи.

AlixPartners има особено силен опит в ангажименти, свързани с банки и други финансови институции, включително с обвинения за измами, съобщава ФГВБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови