Фирмата на Димитър Маджаров регистрира ръст в износа на млечни продукти

OFFNews 20 декември 2021 в 12:02 1677 0

През тази година любимата марка на много български домакинства „Димитър Маджаров“ навършва 30 години. Стартирала като малък семеен бизнес, създаден от Димитър и Юлия Маджарови, днес компанията се радва на отличен имидж не само у нас, но и в чужбина.

Продуктите с марка Маджаров, които достигат до чуждите пазари

Димитър Маджаров има добри пазарни позиции в държавите от почти цяла Европа. Марката изнася продукти от месо и мляко за Великобритания и Германия, както и за трети страни като Ливан, Нова Зеландия, Обединените арабски емирства, Израел, Сърбия. Интерес към месните и млечни продукти на Маджаров има и българското население в Ирак и Кувейт. За да се наложи на външните пазари, Маджаров участва в множество специализирани изложения. Потребителите зад граница имат различни предпочитания към разфасовка и опаковка, но едни и същи изисквания към вкус и качество.

Наскоро Димитър Маджаров започна да изнася и прясно мляко за Европа и Азия. През пролетта на тази година бизнесменът инвестира над 500 000 евро в изцяло ново производство – прясно мляко с 3 вида масленост от 100% българска суровина първа категория, без никакви консерванти.

Какво търсят най-много българите в чужбина

Извън България, както и тук, марката Димитър Маджаров се свързва с традиции, автентичен вкус, безупречно качество и разнообразие. Българите по света търсят продукти, които им липсват и на които не могат да намерят заместител. Най-търсени са белите саламурени сирена от краве, овче и козе сирене, киселите млека, кашкавалът. Млечните продукти на фирма „Димитър Маджаров“ са любими на българите в чужбина и се купуват за ежедневна консумация.

Димитър Маджаров с ръст при износа на млечни продукти

Всяка година продажбите на фирмата зад граница бележат ръст, особено млечните. „Начинът на плащане, доставките и промоционалната политика са различни за различните държави, на които присъстваме“, споделя бизнесменът Димитър Маджаров. Потребителите имат различни изисквания за киселинност и съдържание на сол, но винаги държат на високото качество. За последните четири години компанията е увеличила дела на износа четири пъти. Целта е износът да достигне 50% дял от всички продажби.

„Димитър Маджаров“ е утвърден производител на традиционни продукти. Фирмата има над 20 отличия за качество от България и чужбина. Портфолиото на „Димитър Маджаров“ е от над 160 млечни и месни артикула. Във фирмата са въведени редица международни стандарти, сред които GMP и НАССР.

Компанията изнася млечни продукти за Азия от 2001 година, а за Европа – от 2007 година. Фирмата ще продължи да популяризира българските продукти на нови и нови световни пазари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови