Финансовият министър: Спецов остава

OFFNews 17 септември 2021 в 15:19 4592 2

Валери Белчев

Снимка БТА/Асен Тонев

Валери Белчев, служебен министър на финансите

Новият служебен финансов министър Валери Белчев ще продължи да работи с изпълнителния директор на НАП Румен Спецов.

Той направи уговорката, че не е запознат с искането на ГЕРБ Спецов да бъде освободен.

„Не съм в течение на въпросната пресконференция. Да, потвърждавам, ще продължим да работим с него. Такива са нашите планове“, каза Белчев.

По-рано днес от партията на Бойко Борисов обявиха, че шефът на НАП Румен Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г., което означава, че е знаел, че е продал фирмата си със задължения. От ГЕРБ се позоваха на официален отговор от бившия вече служебен министър на финансите Асен Василев, получен в последния работен ден на предишния кабинет.

„В продължение на три месеца чакахме отговор от Министерството на финансите за данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП Румен Спецов. Отговор получихме едва в сряда от Асен Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г.”, заяви Христо Гаджев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията. 

От ГЕРБ попитаха дали президентът Румен Радев ще продължава да държи Спецов на поста, след като се знае, че е извършил данъчна измама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!