Фалирала компания за играчки иска да раздаде $16 млн. на директорите си

OFFNews 17 ноември 2017 в 13:54 6097 0

Американската верига за играчки и детски стоки Toys "R" Us поиска от съда по несъстоятелност да ѝ разреши да раздаде 16 милиона долара бонуси на ръководството си, ако реализира достатъчно продажби по коледните празници.

Компанията подаде молба за обявяване в несъстоятелност и сега се нуждае от съдебно разрешение за по-значимите си бизнес ходове.

Компанията посочва пред съда, че предложените бонуси за директорите ще ги мотивират да дадат всичко от себе си по време на процедурата по фалита. Предстои съдът да се произнесе по иска.

Бонусите са за 17 души от ръководството. Те зависят от нивата на продажбите и дори могат да скочат двойно - от 16 на 32 милиона долара, ако магазините регистрират неочаквано високи приходи.

Отделно от тях, компанията е предвидила и програма за стимулиране на служители извън ръководните постове. 

Междувременно стана ясно, че някои шефове на Toys "R" Us са получили общо 8,2 милиона долара, за да останат на постовете си по време на процедурата по банкрута. Тази сума е извън новопредложените бонуси и те ще трябва да я върнат, ако напуснат компанията в рамките на година след като са я получили.

Toys "R" Us има 1600 магазина и 65 000 служители, а за празничния сезон планира да наеме допълнително персонал. Веригата за търговия на дребно с детски стоки бе ударена от спад в приходите и продажбите заради разрастващата се онлайн търговия и голямата конкуренция в сектора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!