Quantcast

Енергийният министър иска три пъти по-висока глоба за крадците на ток

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2016 в 14:48 6336 1

Три пъти по-висока глоба за крадците на ток - тази законодателна промяна предложи днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дискусия, посветена на проблемите в сектора, съобщава БНТ.

На нея присъстваха и трите електроразпределителни дружества. Стана ясно, че всяка година щетите от кражбите на ток възлизат на 6 и половина милиона лева.

Министър Петкова предложи глобата за откраднат киловат час електроенергия да се увеличи от 7 на 20 стотинки. Както и срокът на наказанието да се вдигне от 3 на 6 месеца.

Петкова обяви, че ще се създаде работна група с бизнеса в енергийното министерство, за да бъдат изготвени законовите текстове.

"Към настоящият момент съществува един такъв парадокс и една такава несправедливост, ако мога така да се изразя - тези лица, които са недобросъвестни и крадат ел. енергия плащат по цена по технологични разходи, които са около 6 ст. на киловат час, а лоялните клиенти плащат по 13-15 ст. на киловат час и това сами разбирате е недопустимо", каза Петкова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25215

1

Лопе де Вега

27.09 2016 в 15:16

Браво! И като видят, че циганина живее в барака и като му я вземат повече няма да краде. Шест месеца затвор - кеф - на сухо и топло и чорба дават.

Поздрав!