Една от най-големите борси за криптовалути в света започва процедура по фалит

OFFNews 11 ноември 2022 в 20:44 3842 0

 FTX ще започне процедура по несъстоятелност в САЩ

Снимка twitter.com/FTX_Official

FTX ще започне процедура по несъстоятелност в САЩ

Търговската платформа за криптоактиви FTX ще започне процедура по несъстоятелност в САЩ, а главният й изпълнителен директор и неин основател Самюъл Бакман-Фрид ще се оттегли от поста, съобщава БТА.

Изпадналата в затруднение криптоборса се бори да набере средства, в размер на милиарди долари, за да предотврати колапса си, след като изпадна в ликвидна криза, предизвикала намеса от страна на регулаторите по целия свят. 

FTX е втората по големина борса за криптовалути в света, припомня Би Би Си.

От FTX оповестиха в свой туит, че борсата и свързаният с него фонд за крипто търговия Alameda Research, както и приблизително 130 други свързани компании са започнали доброволно производство по несъстоятелност в американския щат Делауеър.

Джон Джей Рей III е назначен за главен изпълнителен директор на групата. Макар и подал оставка, Банкман-Фрид ще помогне за организиране на преходния период.

Бакман-Фрид се опитваше да събере около 9,4 милиарда долара от инвеститори и конкуренти, за да спаси компанията си. 30-годишния американец изпадна в това затруднено положение едва два месеца след като сп. "Форбс" оцени богатството му на около 17 милиарда долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови