EasyJet ще таксува пътниците си и за пространството над главите им в самолета

OFFNews 02 декември 2020 в 17:37 4912 0

Клиентите на EasyJet, които искат да използват пространството за багаж над седалката си в самолета, ще купуват по-скъпи билети, съобщава Би Би Си.

Решението на нискотарифната авиокомпания влиза в сила на 10 февруари.

Клиентите, които не си купят по-скъпите билети, ще ще могат да сложат само малка чанта под седалката си.

Промяната веднага привлече критики.

"Ужасен ход!" - пише потребител в Twitter.

"Като Ryanair, (те) монетизират абсолютно всичко", пише друг.

Трети обвинява компанията, че е променила условията, след като той вече си е купил билет. "Вероятно някъде в условията им пише с дребен шрифт, че имат право да направят това, не то не е правилно, нали?"

Все пак има и пътници, които приветстват решението с аргумента, че така ще се осигури повече свободно пространство.

В момента всички на борда имат право да летят с багаж с размери до 56x45x25cm, който могат да поставят в отделенията над главите си. В бъдеще пътниците, които искат да пътуват с допълнителна чанта с размера на ръчен багаж ще трябва да купят по-скъп билет. Цените тръгват от 7.99 паунда.

Хората, които вече са си купили билети за пътуване след 10 февруари и не искат да плащат повече, ще могат да чекират по-голям куфар безплатно.

Авиокомпаниите бяха ударени сериозно от коронавирусната криза поради ограниченията за пътуване, които тя наложи. Сега те се опитват да намалят разходите си. През ноември Easyjet съобщи за първата си годишна финансова загуба в 25-годишната история на компанията. Превозвачът е на загуба с 1.27 милиарда паунда към 30 септември. Прогнозата му за следващата година е, че ще изпълни само 20% от нормалния си брой полети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови