Easy Jet спира всичките си полети

OFFNews 30 март 2020 в 13:00 3408 0

Британската нискотарифна авиокомпания Easy Jet спира полетите на всичките си самолети заради пандемията от Covid-19, предадоха "Гардиън" и ДПА.

Авиокомпанията обяви, че самолетите им могат да бъдат използвани за спасителни полети с цел връщане на блокирани хора.  

Голяма част от международните полети вече са забранени заради разпространението на коронавируса.

Първият случай на вируса беше регистриран миналата есен в Китай, а след това се разпространи в почти всички страни по света и отне живота на над 30 000 души. Заразени бяха над 720 000 души. 

Авиокомпаниите Куонтас (Qantas) и Етихад (Etihad) също временно спряха изцяло полетите си.

В съобщението си Easy Jet не посочва дата за възобновяване на полетите, тъй като това зависи от ситуацията и ограниченията, наложени от различните страни.

Ще правим непрекъснато оценка на ситуацията въз основа на разпоредбите и търсенето и ще информираме пазара, когато имаме становище, се посочва в съобщение на авиопревозвача.

Още миналата седмица Easy Jet започна приземяването на самолети си и извърши 650 спасителни полета, с които бяха върнати 45 000 души в страните им. Последният такъв полет е бил в неделя. "Ще продължим да работим с правителствени органи за извършването на допълнителни спасителни полети, ако бъдат поискани", посочва британската авиокомпания. Оттам уверяват инвеститорите си, че финансите ѝ са силни, и че се е споразумяла с екипажите да им плаща 80% от заплатите за два месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!