ДЗИ придоби пенсионния и животозастрахователен бизнес на NN България

OFFNews 11 февруари 2021 в 09:31 2127 0

ДЗИ Животозастраховане, което е част от белгийската банково-застрахователна група KBC, придоби NN България. Това бе обявено рано тази сутрин, предаде бТВ. 

Цената по сделката на този етап не е публична.

NN развива дейност у нас от 2001 г., като предоставя пенсионноосигурителни и животозастрахователни решения на своите 400 000 индивидуални и 400 корпоративни клиенти. Оперативният резултат от бизнеса в България за 2020 г. е около 3 млн. евро, става ясно от официалното съобщение.

"Тази сделка предоставя на нашите над 1,8 милиона клиенти достъп до пенсионно осигуряване и допълнителни възможности за животозастраховане в допълнение към широката ни гама от стабилни, сигурни и напълно интегрирани финансови решения. Разширяването на дейността ни в България, използвайки компетентността и динамиката на ОББ и ДЗИ и предлагането на общи продукти и услуги, ще ни помогне да постигнем целите си, да диверсифицираме приходите си и да подсигурим успеха си в бъдеще. Очаквам с нетърпение да заработим в сътрудничество с новите си служители и мениджърски състав и съм убеден, че заедно ще затвърдим лидерската си позиция в услуга на всички наши клиенти и други заинтересовани страни", заяви и Петър Андронов, мениджър на КВС Груп в България.

Главният изпълнителен директор на NN Международно Застраховане Фабиан Рупрехт заяви, че продажбата на бизнеса на NN в България ще бъде в интерес на бъдещото му развитие.

Той обясни, че до това решение се е стигнало след сериозен анализ, целящ идентифицирането на подходящ купувач, съответстващ на културата на NN. 

"Уверени сме, че ДЗИ е достатъчно добре позиционирана на пазара, за да продължи успешното развитие на пенсионния и застрахователния ни бизнес в България", коментира Фабиан Рупрехт.

Сделката подлежи на регулаторни одобрения и се очаква да приключи в рамките на 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews