Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Доставиха 9 модерни тролейбуса за градския транспорт във Враца

OFFNews 01 юли 2021 в 18:43 3113 0

„Авто Инженеринг Холдинг Груп“ завърши доставката на 9 тролейбуса по обществена поръчка „Модернизиране на градския транспорт в община Враца, фаза II – покупка на тролейбуси за обслужване на транспортната схема на гр. Враца“, съобщиха от компанията.

Тролейбусите са висок клас, и ще подобрят значително качеството на обществения транспорт на Враца от гледна точка на екология и удобство на пътниците.

„Радваме се, че сме част от процес, който ще доведе до значително повишаване на комфорта и безопасността на пътниците в обществения транспорт на гр. Враца“ – коментира мениджърът на „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ - Юлиан Димов. „Нашата компания е сериозно ангажирана с развитието на екологичния електрически транспорт, а старанието ни е да работим за устойчива природна среда.“

Тролейбусите са 12-метрови нископодови, с общ капацитет 85 пътника всеки. Разполагат със система за накланяне, улесняваща качването на пътниците, както и с рампа за хора със затруднено придвижване. Оборудвани са с последно поколение видео наблюдение, както и с USB портове за зареждане на мобилни устройства.

Превозните средства са производство на Energis, Metropolis – MP, част от полско-беларуския консорциум BKM Holding.

Като част от договора „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ поема гаранционна поддръжка в рамките на 24 /двадесет и четири/ месеца или пробег до 100 000 километра. Компанията има собствена високо технологична производствена и сервизна база и подготвени екипи за ремонт и поддръжка на транспортните средства.

Проектът за доставката на 9 тролейбуса е на стойност 9 087 300 лева и се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г. ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България.

„Авто Инженеринг Холдинг Груп“ е създадена през 2003 г. и е един от водещите производители и доставчици на българския пазар на специализирани превозни средства и оборудване за противопожарни, аварийно-спасителни, полицейски, летищни, медицински, комунални и други държавни служби.

Партньорствата с производители на електрически автобуси и тролейбуси е основен акцент в работата на компанията в последните години. Наскоро „Авто Инженеринг Холдинг Груп“, заедно с китайския си партньор Golden Dragon, подписа договор за доставка на електрически автобуси за община Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови