Доларът се покачи, остава близо до най-ниското равнище

OFFNews 03 август 2016 в 13:40 5112 0

Стойността на долара се покачи, но остана близо до най-ниски равнища от шест седмици, заради опасенията, че Федералният резерв на САЩ ще повиши лихвения процент по-късно от очакваното, предава Ройтерс. 

Валутата се оскъпяваше с най-бързи седмични темпове от година и половина, когато миналата седмица бяха опровергани очакванията, че Федералният резерв ще даде ясен сигнал за повишаване на лихвите в краткосрочен план. 

Индексът на долара се повиши с 0,2% в сряда, но остана близо до вчерашната най-ниска стойност и с 2% под нивото отпреди седмица. 

Според икономистът Джефри Ю последното слабо увеличение е породено от т.нар. risk-off настроения. По думите му става въпрос за капан, в който при всяко притеснение се получава скок в стойността на валутата, но следва мисълта за това дали ще бъде преразгледани лихвените проценти. Така той обяснява бързите изменения.  

Един американски долар се разменя за 101,08 йени срещу 100,6 йени във вторник, но според експерти е въпрос на време на падне под прага от 100 йени, както се случи след излизането на Великобритания от ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови