Дизелът стигна 4 лева за литър

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2022 в 09:20 2173 0

Зареждане на гориво на бензиностанция

Снимка pexels.com

Зареждане на гориво на бензиностанция

С около стотинка на ден поскъпват бензинът и дизелът у нас. Тази сутрин цената средната цена на бензин А95 е 3,38 лв., а на дизела - 3,55 лв. По-скъпият бензин А98 е на цена 3,58 лв., а тази на дизела с добавки е близо 3,90 лв. На някои места в България обаче цената на дизела от по-висок клас надминава 4 лв., съобщава bTV.

Николай Николов - собственик на малка бензиностанция в Горна Оряховица - се съмнява, че причината е изцяло привнесена у нас от международните пазари и се пита дали някой у нас не злоупотребява.

"Случва се така, че напоследък се налага да зареждаме гориво от бензиностанции на определена верига, което не е нормално. Всички ние зареждаме от складове и би трябвало на базата на това да генерираме разходи. В един момент цените на някои бензиностанции на определени вериги са по-ниски от цените на склада или са същите. При това положение си задаваме въпроса как въпреки разходите цените на тези бензиностанции могат да са същите или малко по-високи от тези в склада. Това ни кара да си мислим, че има някакви възможности, които се крият в производителя и които не се дават в складовете на търговците и които не стигат до крайния потребител“, обясни Николов, който планира да сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови