Денонощни проверки започнаха данъчните в Банско

OFFNews 12 януари 2018 в 07:36 6678 2

Денонощни проверки започнаха данъчните в Банско

През последното денонощие са извършени 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината в обекти разположени на територията на град Банско като няма нито едно констатирано нарушение. Това каза за БНТ Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" към НАП - София.

По-голяма част от извършените проверки са били "проверки с наблюдение" в заведения за хранене и няколко проверки съвместно със служители на МВР в обменни бюра, уточни Василев.

Проверките с наблюдение са явни, при които служителите на НАП се легитимират и извършват явно наблюдение на работата на търговския обект, като следят дали всички продажби се маркират във фискални устройства, каза Василев и увери, че по-голяма част на проверките се извършва без предварителна легитимация:

Представяме се за клиенти, пазаруваме и по този начин искаме да установим дали от търговския обект се издават фискални бонове.

Василев коментира, че в Банско проверките са значително повече от Боровец, като до този момент в града и околните места те са над 500. При тях има констатирани само 18 нарушения, 8 от тях са за неиздаване на фискален бон като за тези обекти предстои запечатване. Срокът, за който ще бъдат запечатани, е до 30 дни. Четири от нарушенията са на главните търговски улици в Банско и четири в Разлог.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

12.01 2018 в 09:50

А за протеста вчера няма ли да напишете? Или няма далавера в отразяването му?

6947

1

theprofet

12.01 2018 в 09:43

Доразчистваме конкуренцията с помощта на "държавата"...
 
X

Да помогнем на украинските деца!