Демократична България поиска закриване на Държавната петролна компания

OFFNews 19 август 2021 в 16:21 6125 0

Снимка Колаж Владислав Панев

Демократична България внесе законодателни промени, с които да се закрие Държавната петролна компания, която беше създадена от кабинета Борисов-3. Това се разбра от публикация на съпредседателя на Зелено движение Владислав Панев във фейсбук.

Въпреки че в кухото дружество бяха налети десетки милиони левове и назначени десетки служители, не бе изградена нито една "държавна бензиностанция", а за заплати на безсмисленото дружество изтичат стотици хиляди левове всеки месец. Именно този разход се опитват да спрат демократите в парламента.

Ето и текста на цялата публикация по темата на Владислав Панев:

С Иво Мирчев и други колеги от Демократична България внесохме промени в закона за резервите, които целят ликвидация на т.нар. Държавна петролна компания. Тя беше създадена през миналата година с цел да се намесва в пазара на горива, като обещанията на правителството бяха първите държавни бензиностанции да отворят врати през ... март 2021 година. А общо трябваше да заработят 100. Нищо такова не се случи, обаче беше назначен борд на директорите и над 30 човека персонал, които ни струват всеки месец стотици хиляди левове. Именно този абсолютно ненужен разход искаме да спрем.

С това можем да спасим по-голямата част от капитала на компанията в размер на 50 млн. лева, като ги върнем в държавния бюджет, където да се използват за много по-важни неща от заплатите на десетки чиновници. Например за детска болница или защо не за покриването на цялата страна със зарядни станции за елетромобили. Или просто за попълване на фискалния резерв във време на висока инфлация, която е добре да бъде укротена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови