Делян Добрев вещае брутално поскъпване на газа от 1 април

Бившият енергиен министър обвини сегашния титуляр на поста Александър Николов в некомпетентност и поиска оставката му

OFFNews Последна промяна на 06 март 2022 в 12:23 1852 0

"Увеличението на цената на газа от 1 април ще е брутално, най-вероятно с над 50%". Това прогнозира пред БНР Делян Добрев, депутат от ГЕРБ.

"Цената на парното в София е смятана при цена на газа 47 лева. В момента цената на газа е около 120 лева, а вероятно от 1 април ще бъде 200 лева. Колко ще стане парното? Ако не се дадат компенсации... А парите ги има, това е най-странното, те отиват в държавните дружества, само че държавата не иска да ги върне на бизнеса, за да успокои цените. Според мен го прави от некомпетентност", каза той.

Според него най-големият провал на управлението на коалиционното правителство е в областта на енергетиката и поиска министър Александър Николов да си подаде оставката.

"Оправданията на управленската немощ със снимки, публикувани от младежи във фейсбук, само показва колко неадекватно е това управление. В същата вечер, когато се появиха опашките по бензиностанциите, ние предложихме да се освободят количества гориво от държавния резерв. Всички държави, начело със САЩ направиха това, за да успокоят цената. Вместо да вземе правилното решение, правителството излезе и каза, че няма вина, а са виновни едни младежи", коментира Добрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови