Дегустации на вкусни био храни за първия рожден ден на Фермерския фестивал

OFFNews Последна промяна на 04 юли 2018 в 07:01 2196 0

Днес Фермерския фестивал празнува първия си рожден ден.

Всяка сряда, вече от година фермери и малки занаятчии предлагат вкусни храни пред Министерството на земеделието в рамките на фестивала „От нашата ферма - с любов за вас!“.

Днес ще има серия дегустации и кулинарни демонстрации, а началото е още в 10,30 часа, както на Демонстрационната шатра, така и на фермерските щандове. 

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие Bioselena / Биоселена в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение „За Земята“ , както и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ / За Балкана Хората на Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови