Quantcast

Чобанов: Ние сме стабилни фундаментално и дългосрочно

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2014 в 23:02 2342 4

Снимка minfin.bg

Преди няколко дни на международните пазари реализирахме най-успешната емисия в българската история. И щом международните пазари ни вярват, това означава, че ние сме стабилни фундаментално, тоест дългосрочно сме стабилни, имаме много добри показатели, имаме възможност сами да се справяме с трудностите, така че не бива да бързаме да се обръщаме към международните институции за финансова подкрепа. Мисля, че имаме възможностите и средствата сами да се справим.

Това заяви в Пазарджик министърът на финансите Петър Чобанов. 

Категорично няма да се сбъднат прогнозите за фалит на НЗОК през септември, каза още Чобанов, цитиран от БНР.

Тази година приходите от здравни осигуровки вървят с много добри темпове, те нарастват спрямо миналата година с двуцифрени темпове - тоест ще има преизпълнение на самите приходи от здравни осигуровки. И както видяхме миналата година, това преизпълнение веднага отива отново в бюджета на Здравната каса. Така че мисля, че нещата ще бъдат нормализирани и там трябва още малко спокойствие и вглеждане в собствените способности, допълни министърът на финансите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.07 2014 в 10:33

а огражденията кога ще махнете, прилича на максимум затвор това вашето народно събрание... жив щит от жандармерия 24/7. само електрически плет и ров липсва.

03.07 2014 в 06:23

От къде го избутаха този идиот? Както казваше един приятел, "Като го е правел, баща му с вилица го е събирал от земята" :-)
"Защото сме социалисти"...идиоти...

02.07 2014 в 23:40

Маке ти у п*тката си стабилен.

02.07 2014 в 23:33

если человек идиот, это надолго!