Черноморската банка за търговия и развитие приема стратегия за изменение на климата

OFFNews 11 март 2021 в 15:12 1850 0

Съветът на директорите на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) прие първата стратегия на Банката за изменение на климата, която представя визията и подхода за справяне с изменението на климата през следващия десетгодишен период и след това.

Стратегията определя по-целенасочена роля на Банката за подпомагане на нейните акционери както за смекчаване, така и за справяне с въздействието на изменението на климата, главно чрез пренасочване на финансовите приоритети към по-положителни операции по отношение на климата и увеличаване на потенциала на нейните дейности в съвместна полза. По този начин Банката възнамерява да приведе по-ефективно своето финансиране в съответствие с климатичните приоритети на държавите-членки.

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) е международна финансова институция, създадена от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Централата на ЧБТР е в Солун, Гърция.

ЧБТР подкрепя икономическото развитие и регионалното сътрудничество, като предоставя заеми, кредитни линии, собствен капитал и гаранции за проекти и търговско финансиране в публичния и частния сектор в своите страни-членки. Уставният капитал на банката е 3,45 милиарда евро. ЧБТР се оценява дългосрочно „A-“ от Standard and Poor's и „A2“ от Moody's. За информация относно BSTDB, посетете www.bstdb.org.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика