БСК отрече да организира протести в подкрепа на Валери Симеонов

OFFNews 24 октомври 2018 в 13:11 3548 1

Снимка Сергей Антонов

Пиар мениджърът на Българската стопанска камара Ани Алашка отрече информациите, че работодателската организация се е обявила в защита на вицепремиера Валери Симеонов. 

Тя изрично посочва, че камарата "споделя необходимостта от внимание към проблемите на хората с увреждания, които са огромни, натрупани през годините и спешни за решаване".

От БСК подчертават, че хората с увреждания са ценен човешки потенциал за икономиката и че всички работодатели и всички работодателски организации не трябва да се слагат под общ знаменател.

Категорично в подкрепа на вицето Симеонов се обявиха от предвожданата от Кирил Домусчиев бизнес организация КРИБ.

Ето и цялата позиция на Алашка, публикувана във фейсбук:

Понеже от сутринта съм в позиция да обяснявам, че нямам сестра, реших да си го кажа и тук, та да спрат най-сетне излишните въпроси и отговори.

1. БСК не организира, не участва и не се вълнува от каквито и да било протести в защита или срещу когото и да било! БСК е организация, работеща за защита на интересите на бизнеса и вълнуваща се само и единствено от това да живеем в спокойна и подредена държава, с ясни правила за правене на бизнес, с ясни отговорности и т.н.

2. БСК споделя необходимостта от внимание към проблемите на хората с увреждания, които са огромни, натрупани през годините и спешни за решаване, но решенията не трябва да се пишат "на коляно", а да са спокойно и добре обмислени, така че да не противопоставят една обществена група на друга.

3. БСК разглежда хората с увреждания като ценен човешки потенциал за икономиката. Заедно с това, БСК възприема намерението за въвеждане на квоти за хора с увреждания в предприятията като пряка намеса на държавата в стопанската дейност, като репресия спрямо работодателите и прехвърляне на институционални отговорности към тях. Като цяло, считаме, че в този му вид Законът за хората с увреждания не помага включително на самите хора с увреждания.

Спрете сатанизирането на работодателите!

Не може все работодателите да са вредни и виновни за всичко!

И не може всички работодатели да се поставят под общ знаменател.

Не може и всички работодателски организации (общо пет на брой) да са под общ знаменател!!!

Няма разумен работодател, който да откаже наемане на човек с увреждане, ако този човек има нужните компетенции и умения, но тук именно идва ролята на държавата - да направи така, че хората с увреждания да имат достъп до образование и квалификация, дори достъп до работните си места. Работодателят е отговорен да осигури подходяща среда за човек с увреждане НА работното му място. Държавата, обаче, трябва да осигури достъп ДО това работно място.

Толкова от мен! Който разбрал, разбрал!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

1

Хуан

24.10 2018 в 13:50

Малиии. И тая е PR. Изказ като за пазара, ама не европейския, ами Женския. И ако може да спрете да ни обяснявате какво точно сте казали. Ние за разлика от вас (видно от талкувателните изявления, които редовно правите, за да обясните какво точно сте казали, мислили да кажете, какъв е бил точно контекстът и т.н) разбираме от първи път.