Борисов: Като чуят интерконектора с Гърция, си мислят, че е плаж, а то...

Премиерът не отиде в парламента, но заръча от джипката газовата връзка да стане до края на годината

OFFNews 18 февруари 2021 в 15:05 2823 0

Броени часове, след като парламентарното мнозинство отхвърли искането на БСП - премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова да се явят в парламента заради безумната смърт на 16-годишното момче, настъпило оголен кабел на пешеходна пътека, министър-председателят се появи, но в поредния епизод на Фейсбук сериала с джипката по Севда ТВ.

Борисов заедно с енергийния министър Теменужка Петкова и парламентарния шеф Цвета Караянчева този път отиде да инспектира строителството на интерконектора между България и Гърция.

"Можем да спорим много за забавянето, но тази година искам да стане газопроводът", заяви премиерът от мястото на строителството.

Той подчерта и че това е стратегически проект.

"Това е сто процента диверсификация. Ще печелят и гърците, и българите, и целият регион. Това е и европейски приоритетен проект", каза Борисов пред следовниците на Фейсбук профила му.

В характерен собствен стил трижди премиерът разясни и колко сложен проект е интерконекторът.

"Като чуят газопровода с Гърция и си мислят, че е плаж, а то минаваме само през планини, под язовир "Студен кладенец", под река Марица, под инфраструктурата, за да не затваряме пътищата, защото това са нашите пътища. Вече имаме много точен график, защото трябваше април месец да е готов. Но пандемията и знаете, че най-вече нашите приятели в Гърция са в пълен локдаун. Там няма излизане от вкъщи, камо ли за строителство. Ние строихме през това време, но сега искам максимално да увеличим интензитета. Ще питам и ЕК, ЕИБ да ускорим плащанията. Искам всичко да е ясно и прозрачно, защо го правим. Тази година трябва да стане газопроводът", добави Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови