Борисов: България ще преговаря със САЩ за доставка на американски природен газ

OFFNews 29 април 2019 в 23:01 5961 3

България ще води преговори със САЩ за доставка на американски природен газ, съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти на конференция за втечнения природен газ. Той даде брифинг редом до Том Пайл, когото представи като съветник на американския президент Доналд Тръмп.

Според българския премиер страната ни може да се възползва от държавните дотации на Вашингтон в рамките на сътрудничеството ни в НАТО.

На въпрос дали преговорите за американски газ и изтребителите F-16 са обвързани, Борисов каза: "Не, ние не преговаряме още, не ми слагайте думи в устата".

Премиерът потвърди, че България се надява на диверсификация на енергийните източници, защото само така може да се постигне най-добра цена и сигурност на доставките. "Най-важна е енергийната сигурност, която е част от националната", заяви премиерът.

"Истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията в цената на газа. Ако американците дават по-добра цена, а тука говорихме как можем през вноските от НАТО, през американските бази и учения в България да мислим по тези държавни дотации, които дава Америка, но сме много в начало на разговора".

"Аз се надявам, че в преговорите с правителството на САЩ за самолетите ще се срещаме през следващите месеци, живот и здраве".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

30.04 2019 в 10:48

Няма лошо. Ако янката го дава на добра цена е добре да имаме и резервен вариант.

3910

2

Georgi Gracata

30.04 2019 в 10:23

То не бяха потоци,
то не бяха реки!
Сега Америка с газ ще ни дари!
Българино трай си ти,
че Борисов Родината затри!

6145

1

kokoten

30.04 2019 в 08:49

...от трън,та на глог...американския газ е по-демократичен от руския.....скъп,но демократичен.....подлогите ще ни заглавушат като за последно и оправия няма....